Whisly - Istoric

Cele mai vechi înregistrări privind distilarea alcoolului datează din Italia în secolul al XIII-lea, când alcoolul a fost distilat din vin. Dar primele înregistrări ale producției de whisky - menționate ca "aquavitae" datează din secolul al XV-lea, unde arta distilației sa răspândit în Irlanda și Scoția și a găsit favoruri cu regele la acea vreme, James IV of Scotland, care a avut o mare plăcere pentru whisky-ul scoțian.

Mai mult..

Tipuri de Whisky

Toate Scotch whisky trebuie să fie distilate în Scoția până la un conținut de nu mai puțin de 94,8% ABV, dar îmbuteliate la cel puțin 40% ABV și să fie maturate în butoaie de stejar timp de cel puțin trei ani. Scotch whisky poate fi împărțit în două categorii principale - Whisky de malț care poate fi făcut numai din orz malț și trebuie să fie distilat în recipiente de oală și orz de cereale, care poate fi o combinație de orz malț și alte cereale și distilate în fotografii. Malt Whiskey

Mai mult..